De Aquabrowser is natuurlijk prachtig anders hadden we (de bibliotheken) deze niet en hadden we bij ons ouwe bicatcat. kunnen blijven. Doordat deze catalogus er nog niet zolang is (een jaartje echt officieel) heb ik me er toen al aardig in verdiept, je moet wel weten wat je je klanten aanbiedt. Er zijn ontzettend veel manieren om te zoeken in allerlei media. Ook de andere mogelijkheden zitten er wel in alleen een beetje meer verstopt. Je moet het even weten en overal inloggen. Wel is het lastig dat je als je het niet wilt uitgelogd wordt en anders er goed om moet denken dat je jezelf afmeldt. Lijstjes van nog te lezen vond ik gemakkelijker te plaatsen in de oude maar ook dit went en er wordt nog steeds vanalles aangepast.
Voor leners is de kar met netteruggebrachte titels toch altijd heel interessant en ook (top)lijstjes van anderen is prettig om even door te neuzen. Als je de sterrren bekijkt bij de titels is dit natuurlijk wel een bepaalde graadmeter. Dit wordt denk ik toch het meest thuis gedaan, als ze al in de bibliotheek zijn gaan ze vaker tussen de kasten rondzoeken.
Als bibliotheek kun je hier w.s. wel veel uithalen als lezers/leners hier hun voorkeuren en andere meningen in gaan plaatsen. Als je dit bijhoudt/uitwerkt is hier vast wel wat mee te doen.
WorldCat is natuurlijk mooi om in rond te dwalen wat een mogelijkheden en ook heel veel waar lezers/leden
zelf iets in kunnen doen; het sociale netwerken. Dit vereist natuurlijk continu aanpassingen etc. zoals in een stukje werd geschreven in de 'gewone' bibliotheekcatalogi verandert wel eens iets maar nooit spectaculair en/of baanbrekend (een technische toepassing die achteraf helemaal niet zo handig blijkt te zijn); dat imago hebben we, dat is geen nieuws maar wel iets om ons steeds te blijven realiseren en aan te werken.
Je hebt de (on) mogelijkheden van de Aquabrowser precies omgeschreven en ik heb hier eigenlijk niks aan toe te voegen. (dat is het voordeel van een uitgebreide blog, daar staat alles al in ;-)
BeantwoordenVerwijderenGr. Janneke